Primaria Sibiu emite certificatele de urbanism si in format electronic

Din data de 27 aprilie Primaria Sibiu emite si în format electronic certificatele de urbanism, prelungirea certificatelor de urbanism si prelungirea autorizatiei de constructie/desfiintare. Actele necesare pentru obtinerea acestor documente vor fi depuse de cetateni tot în format electronic.

 

“Se simplifica astfel procedura de obtinere a acestor documente de urbanism. Cetateanul nu mai este obligat sa vina la sediul Primariei, ci poate sa obtina documentele de acasa, din fata computer-ului. Consider ca este o masura care completeaza foarte bine serviciile electronice pe care noi le oferim deja prin platforma de E-administratie de pe site-ul http://www.sibiu.ro” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu).

 

Iata pasii pe care trebuie sa îi urmati:

 

Pasul 1. Accesati portalul https://edirect.e-guvernare.ro. Creati un cont accesând sectiunea Cont Nou. Completati rubricile cu datele personale, alegeti un nume de utilizator si o parola. Veti primi pe adresa dumneavoastra de email un link pentru confirmarea contului pe care trebuie sa îl accesati pentru a finaliza crearea contului.

Pasul 2. Depunerea documentatiilor.

Accesati sectiunea Conectare, completati utilizatorul si introduceti parola pentru intrarea în sistem, apoi selectati eDirect

În sectiunea Creeaza solicitare, la rubrica Institutie introduceti: Primaria Municipiului Sibiu

Alegeti documentul pe care îl doriti: certificat de urbanism, prelungire certificate de urbanism, etc. Aici veti gasi informatiile legate de documentele pe care trebuie sa le depuneti pentru obtinerea certificatelor/ autorizatiilor

Faceti click pe Lanseaza solicitare si încarcati documentele necesare (precizare: unde acest lucru se impune, documentatia atasata trebuie sa fie semnata electronic de cetatean)

Faceti click pe butonul Lanseaza solicitare si astfel documentatia a fost depusa.

La final veti primi o notificare care confirma depunerea documentelor.

Pasul 3. Preluarea documentatiei

Documentele încarcate în program vor fi descarcate de catre serviciul de specialitate si vor primi numar de înregistrare. Inspectorul va calcula taxa datorata de cetatean si va transmite  prin portal eDirect un mesaj prin care îi comunica numarul de înregistrare generat de catre platforma edirect.e-guvernare.ro, numarul de înregistrare în Primaria Sibiu si cuantumul taxei pe care trebuie sa o plateasca. Taxa se calculeaza în functie de tipul de act solicitat.

Pasul 4. Plata taxei de emitere a documentului

Pentru efectuarea platii, cetatenii vor intra în contul personal pe platforma de e-administratie a Primariei Sibiu (https://extranet.sibiu.ro/default.aspx) unde pot face plata electronic. De asemenea, plata se poate face electronic si pe https://www.ghiseul.ro.

Dupa achitarea taxei, cetateanul are obligatia sa trimita pe portalul eDirect dovada platii (emailul primit dupa efectuarea platii). Serviciul de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Sibiu va prelucra actele din acel moment.

Stadiul solutionarii cererii poate fi urmarit pe portalul https://edirect.e-guvernare.ro, accesând sectiunea Solicitarile mele.

Pasul 5. Solutionarea si transmiterea documentului catre cetatean

Departamentul specializat analizeaza documentatia si emite documentul pe care îl încarca pe platforma edirect.e-guvernare.ro. Cetateanul primeste prin email un mesaj prin care este înstiintat ca solicitarea a fost solutionata si poate descarca de pe portalul https://edirect.e-guvernare.ro documentul final în format PDF, cu semnaturile electronice.

Termenul de emitere a documentelor în format electronic este de maxim 30 de zile de la data platii taxei de emitere a documentului, conform Legii 50/1991 actualizata, articolul 6, alineatul 2. 
 

Sursa: Primaria Municipiului Sibiu